Projectes

Instal.lacions merchán

 • 11-02-2020. Habitatge sense subministrament elèctric.

  Habitatge sense subministrament de llum intermitent o pujades i baixades de llum.

  Segons ens comenta el client ens comenta que de vegades té oscil·lacions en el subministrament elèctric. Però fins al dia 11-02-2020 que es va quedar sense subministrament elèctric. Dit client s'informa a la companyia elèctrica, que, si ha estat un tall de subministrament i li confirmen que no, que tot està correcte i que el subministrament el té a el dia. També ens comenta que les factures hi ha un consum de KWh i cost d'electricitat desorbitat, aquest problema d'excés de consum podria venir donat pel problema que hi havia a la connexió elèctrica.

  Surt a veure el comptador de llum el qual té la pantalla apagat (a l'tractar-se d'un comptador digital) i fa olor una mica a cremat, estant la tapa de la CPM (Caixa Protecció i Mesura tancada). Amb la qual cosa pot deduir que és on està el problema.

  Em poso mans a l'obra per observar on està la fallada elèctrica.

  Només amb obrir la CPM (Caixa Protecció i Mesura) s'olora ja molt a cremat. Atès que els porta fusibles porten una tapa addicional per no poder accedir-hi, la trec.

  Després d'això puc observar que hi ha un cable cremat i que si es mou una mica fa contacte i torna el subministrament elèctric a l'habitatge.

  Atès que el cable afectat és el que surt de l'fusible de protecció i va el comptador de llum, he de desprecintar la tapa dels borns de connexió a aquest (prèviament fent una foto de la sentència), amb aquesta foto després aniré a la companyia elèctrica per acreditar que s'ha fet una feina i no s'ha obert per realitzar un frau en el subministrament elèctric.

  Estat seccionador fusibles defectuós, on es pot observar el cable cremat i que ha deixat la baquelita de color negre.

   

  Tapa connexions comptador de llum precintat abans de la seva manipulació i amb la pantalla apagada.

   

  Seccionador de fusibles canviat.

   

  Després de realitzar, sanejar el cablejat malament, canviar el prota fusible i prémer bé els borns de connexió, tornem a tenir subministrament elèctric. Amb la qual cosa donem per finalitzada reparació.


    Tornar