Projectes

Instal.lacions merchán

 • 07-02-2017. Habitage unifamilair, sense subministre elèctric.

  Habitatge unifamiliar, sense subministrament elèctric.

  Segons, em comenta la propietària de l'habitatge, li havia saltat l'ICP (interruptor de control Potència) en el quadre elèctric, per un excés de consum. Però resulta que un cop pujat dit interruptor automàtic, segueix sense subministrament elèctric.

  Destapar el quadre elèctric i comprovo en els borns de sortida de dit interruptor automàtic que hi hagi tensió, però no hi ha els 230V que haurien d'haver. Tampoc hi ha tensió en la derivació individual, es a dir a l'entrada de l'esmentat interruptor automàtic.

  Surto a fora al carrer i observo el comptador de llum d'aquest habitatge, observant que la pantalla està apagada. Amb això ja dedueixo que el fusible aquesta fos.

  Però no és així, quan tocava la tapa que protegeix els porta fusibles havia tensió ja, la pantalla es tornava a il·luminar. Però aquesta no era l'avaria en si.

  Obro la tapa de fusibles i quina és la meva sorpresa, que el fusible té un pont fet amb ànimes de fil de coure, que feien d'un suposat fusible, això era el causant de l'avaria, que en tocar-lo tornés a tenir subministrament l'habitatge.

  Imatge actual del porta fusibles. Com es pot veure, el fusible defectuós, té una marca negre on s'ha socarrimat els filets de coure.

  Trec el fusible del seu allotjament, acabo de trencar el pont fet amb els filets de coure, comprovo el fusible amb el multímetre en posició continuïtat, sense tenir resposta d'aquesta, amb la qual cosa ja puc dir que el fusible estava malament, però no de aquest cop sinó de fa més temps, ja que els filets no eren daurats sinó d'un color marró pel pas del temps.

  A part d'això el fusible defectuós era de 16A que correspon a una potència de 3.48kw, però l'ICP del quadre elèctric, és de 20A que correspon a una potència de 4.60kw, només amb això ja puc deduir que el fusible general del comptador va haver de fondre en un passat per excés de consum, d'aquí que estigués fet aquest nyap (chapuza).

  Però, quan em va trucar eren gairebé les 20:00 hores de la nit i començava a ploure una mica, encara que tenia llum, al tindre un focus LED 50W a bateria per poder treballar, per no deixar-los amb subministrament li faig un pont entre els borns, per tornar al dia següent a rematar la feina.

  Imatge provisional d'arranjament.

   

  L'endemà, trec els ponts que havia fet en els borns el dia anterior i procedeixo a posar el fusible nou, però en aquesta ocasió de 63A.

  Imatge amb fusible adequat.

   

  Fet això últim, tanco el porta fusibles, poso la tapa protectora del porta fusibles i dono per feta la feina.


    Tornar