Projectes

Instal.lacions merchán

 • 18-11-2016. Reparació antena TV terrestre, sense senyal.

  Antena composta per 5 bases (3 habitacions, cuina i menjador).

  La instal·lació està composta d'antena, amplificador, repartidor de 5 sortides, alimentador i les seves corresponents bases finals.

  Segons comenta la propietària de l'habitatge, surt a la pantalla de televisió la típica locució "No hi ha senyal o és molt feble".

  Atès que l'alimentador no té led que indiqui que funcioni, comprovo amb el tester que proporcioni els 24 volts, aquests no eren proporcionats només enviava 17,5 volts amb càrrega de l'amplificador un 30% per sota del valor nominal dels 24 volts.

  Desconnecto el cable de baixada de l'antena i en aquesta ocasió tinc 21.4 volts molt més proper als 24 volts. Amb això puc deduir que l'alimentador està defectuós. Desconnecto aquest i connecto un de nou.

  En aquesta ocasió la televisió ja funciona, però presenta una altra avaria es pixela bastant la imatge.

  En aquest moment comprovo l'estat del cable i observo que aquest està esquerdat, la malla presenta un color verdós per on hi ha esquerdes. Això prodüit perque s'ha filtrat d'aigua de la pluja. Estat del cable coaxial causant de l'avaria, en la imatge es pot veure que la funda exterior esta defectuosa i el color de la funda exterior per la part interior és de color verd. Veure imatge.

  Es procedeix al seu canvi del cable per un que és apte per a l'exterior Televes Ref. 2155 la funda és de color negre.

  Però persisteix la segona avaria que pixela la imatge. Llavors comprovo el nivell de senyal que hi ha a la base de TV, observo que aquesta és molt elevada tinc més de 75dBuv.

  En aquesta ocasió procedeixo a equalitzar el senyal de sortida de l'amplificador a +/- 50dBuv un senyal més que suficient per al seu correcte funcionament i que no pixela la imatge.

  Un cop realitzat aquest últim ajust la imatge no es pixela, veient tots els canals correctament, amb la qual cosa es dóna per conclosa la reparació.

  I totes les televisions funcionant correctament.


    Tornar