Actualitat

Instal.lacions merchán

 • Consells d'ús de la calefacció i/o aire acondicionats

  • 12 gener 2017
  Consells d'ús de la calefacció i/o aire acondicionats

  La calefacció representa el 41% del consum energètic del nostre habitatge. Això li dóna una especial rellevància al tipus de caldera que tinguem, sent les calderes de condensació les que en sofereixen major eficiència amb qualsevol tipus d'instal·lació.

  A la nit, per eviar al màxim les fuites de calor, han de tancar les persianes i cortines. Fins i tot pot se innecessari posar en marxa la calefacció si s'aprofita la calor acumulada durant el dia.

  La utilització de les anomenades vàlvules termstàtiques en radiados permet ajustar la temperatura de cada habitació a les necessitats requerides en cada moment.

  És aconsellable deixar per la nit el termostat de la calefacció a 20ºC, en aquesta temperatura només es posará en marxa 2 vegades en marxa per la nit, per conservar la temperatura de l'ambient. Si és baixa per sota dels 19ºC o inferior, el que farem és que es refredi l'habitatge,  després al posar-la en marxa tindrà que tornar a escalfar tot l'ambient, fins arribar a 20ºC temperatura de confort amb la qual cosa hi haurà una despesa innecessaria de gas o gasoil segons sigui el tipus de caldera.

   .- Els termòstats no han de situar-se per sota de 25ºC a l'estiu o per sobre de 20ºC enhivern. Cada grau de més suposa un augment del consum per aquest ús d'un 8%.
   
  .- Per ventilar les habitacions és suficient amb 10 minuts, una renovació d'aire excessiva pot suposar entre 30% i 40% de consum total de calefacció i aire condicionat.
   
  .- Utilitzeu tots i persianes per regular la temperatura interior i llum.
   
  .- Procurar que portes, finestres i caixes de finestres tanquin a la perfecció, hi ha al mercat una gran varietat de gomes adhesives i materials aïllants que ens ajuden a evitar aquestes pèrdues, a més d'aïllar acústicament. Això pot suposar un 10% de l'energia destinada a refredar o escalfar la casa.
   
  .- És important ubicar els elements calefactors a les parets més fredes de la casa i mai cobrir-los amb cortines o mobles.
   
  .- En les absències curtes és millor no apagar la calefacció, sinó baixar-uns graus.
   
  .- És important utilitzar programadors i termòstats per regular els sistemes de calefacció i aire condicionat.
   

    Tornar