Actualitat

Instal.lacions merchán

 • Com saber si el meu televisió intel·ligent està infectada per un virus informàtic

  • 19 juny 2019
  Com saber si el meu televisió intel·ligent està infectada per un virus informàtic

  Info extreta de: www.abc.es/tecnologia/consultorio/abci-como-saber-si-television-inteligente-esta-infectada-virus-informatico-201906181200_noticia.html

  A tots els efectes, un televisor intel·ligent és una espècie d'ordinador. Compta amb components informàtics, memòries, processadors. Els models de tipus «Smart TV» permeten connectar-se a internet. I ja se sap: tot dispositiu connectat és susceptible de «hackearse». L'alternativa, com és lògic, és no connectar-ho, però es perden moltes de les seves funcions específiques.

  Partint d'aquesta base, els televisors també poden patir ciberatacs o ser infectats per virus informàtics que, en el menor dels casos, tan sols pot afectar lleugerament al rendiment. En casos extrems pot ser un vehicle d'espionatge.

  No és la primera vegada que es desvetlla la fragilitat d'aquests dispositius. Però un estrany moviment de Samsung ha tornat a agitar les preocupacions; la signatura sud-coreana va publicar en el seu perfil de la xarxa Twitter un manual dirigit als propietaris de televisors Smart TV de tipus OLED que revisessin si tenien virus. El missatge, però, s'ha eliminat del seu perfil, però demostra, un cop més, que aquest tipus de dispositius també poden ser «hackejats».

  En qualsevol cas, és recomanable revisar de tant en tant si el televisor conté algun tipus de «malware» o codi maliciós. I més si som d'aquells usuaris que se solen descarregar aplicacions com si fos un telèfon mòbil intel·ligent. En el cas dels televisors de la marca coreana, és possible comprovar-ho fàcilment a través d'un escàner de virus que ve per defecte en alguns dels seus models.

  A més d'actualitzar el sistema operatiu a la versió més recent, és aconsellable evitar descarregar i instal·lar «apps» que desconeixem la seva procedència no sigui que tingui accés a certs permisos que posin en risc les dades personals albergats.

  Passos a seguir

  1.- Anar al menú de «Configuració» del televisor.

  2.- Dirigir-se al apartat anomenat «General».

  3.- Cal prémer sobre «Administrador de Sistema».

  4.- Llavors, cal accedir a «Seguretat», un apartat que s'encarrega de la revisió del dispositiu.

  5.- El que cal fer a continuació és accedir al sistema de monitorització entrant en «Escanejar». És un procés que dura uns segons i, en cas de tenir instal·lat algun virus, el informarà.


    Tornar